Het almaniak team Disclaimer Startpagina
vacatures dating taalmisbruik Goeroe Overflakkoe biologie tips info

huishouden

Huishoudelijke tips

  • Ezelsoren zijn ontsierend in een boek. U kunt deze netjes verwijderen door ze over de vouwlijn af te scheuren.
  • Rode oogjes Deze kunt u bij flitsfoto’s vermijden door mensen te laten lachen in plaats van huilen.
  • Toiletpapier Dit is altijd te duur als u nagaat wat u op een tweedehands boekenmarkt voor echte literatuur betaalt. Er is regelmatig een boekenmarkt bij u in de buurt. Door boeken te kopen steunt u bovendien het goede doel. U kunt de boeken ook nog eerst lezen.
  • Vocht in huis Een vochtig huis kunt u het best te lijf gaan met wat droge humor. Verder helpt niets.
  • Ruimtewinner Als u een krat bier eerst inlevert voordat u een nieuwe aanschaft, kan de nieuwe krat op dezelfde plaats staan als de oude. Dat scheelt ruimte.
  • Uit uw kruis gescheurd? Een uitstekende gelegenheid om de instap van uw pantalon te verbeteren. Koop een nieuwe, langere ritssluiting voor uw gulp en trekt deze door tot net onder uw rug. Makkelijk, prikkelend en modieus! Bovendien hoeft u bij vlekken slechts de halve broek te wassen: Spaar water, wasmiddel en energie! Bij strings wel even op de haartjes letten.
  • Lekke banden zijn natuurlijk uitermate vervelend. Zorg daarom altijd dat u een reserveband bij u heeft. Vele merken en typen automobielen hebben tegenwoordig speciaal voor dit doel een uitsparing, bijvoorbeeld in de koffer, waar deze reserveband kan worden opgeborgen op dusdanige wijze, dat hij de minste ruimte in beslag neemt. Heeft u er iets meer voor over om snel weer op pad te kunnen, of bent u bijvoorbeeld kortademig, dan kunt u ook overwegen om zelfs een geheel reservewiel, voorzien van een reeds opgeblazen reserveband, mee te nemen. Als u dan een lekke band krijgt bent u helemaal weer snel onderweg. Doen hoor!
  • Horoscopen Wie durft toe te geven dat hij ze leest? Feit is dat veel mensen ze lezen, en er in zekere zin ook naar gaan leven. Zeker met daghoroscopen is dit niet zonder gevaar: Vaak zal hetgeen u die dag had gepland, niet stroken met de daghoroscoop die u met uw dagblad op uw ontbijtbordje geschoven krijgt! Leeft niet langer in angstige onzekerheid. Leest uitsluitend uw milleniumhoroscoop in de Gek’nhuizer AlmaniaK: dan weet u tenminste wat u de komende eeuw wel en niet moet doen!
  • Numerologie Om uw nummer te berekenen gaat u als volgt te werk: ken aan alle letters van uw naam een cijfer toe (A=1, b=2, enz.) en tel deze op. Doe hetzelfde met uw adres, uw geboorteplaats, uw beroep, uw belangrijkste hobby, de naam van uw levenspartner en die van uw eventuele kinderen. Tel vervolgens alle cijfers bij elkaar op en u verkrijgt een getal waarvan u de cijfers weer bij elkaar optelt. De uitkomst deelt u eenmaal op zichzelf. Daarna trekt u er twee vanaf. Vervolgens telt u er 1 bij op. De uitkomst bepaalt uw nummer. Wij hopen uiteraard dat u geen nul bent want daar is helaas weinig over te melden.

Heeft u zelf een tip?

Schrijf het ons via het feedbackformulier en maak kans op een gratis vermelding op almaniak.